Tilläggsisolera med lösull

När man köper ett gammalt hus är det många saker att fundera över, en tillkommande utgift som inte är helt ovanlig, är isolering. Många gamla hus är isolerade med material som inte håller dagens mått som till exempel gamla tidningspapper, mossa, lera eller grus. Kanske är väggarna redan isolerade men det som kvarstår är vinden, då är det mycket lättare! Det finns flera bra och ekonomiska sätt att isolera vinden. Att tilläggsisolera med lösull är väldigt ekonomiskt och är otroligt lätt att göra. Den låga investeringskostnaden för isolering med lösull gör att det betalar sig snabbt då energikostnaderna minskar. Isoleringen ger dig varmare på vintern och svalare klimat inomhus under sommaren. Inte minst så hjälper du till att ”spara på miljön” med din minskade energiförbrukning.

Isolering med lösull går fort

Det enda som krävs för att det ska vara möjligt att isolera med lösull är att det finns plats för bilen som ska spruta in lösullen på din vind. Det är väldigt viktigt med god ventilation på vinden, det måste finnas en avgränsning mellan taket och själva isoleringen. När du begär offerten så stämmer du av med företag som ska isolera om de har en lösning på ventilationen eller om du själv kan förbereda detta. Samma sak gäller tillgängligheten efter att isoleringen har skett. Vinden måste vara tillgänglig för eventuell framtida besiktning och därför måste gångbryggor läggas ut, kolla om företaget kan lösa detta med.

Tilläggsisoleringen blåses in

Lastbilen som kommer med lösullen är försedd med en maskin som ska spruta in isoleringen genom en slang. För det mesta kan lastbilen få plats på gatan eller uppfarten till fastigheten och på så vis är det sällan att gräsmatta och eventuella planteringar skadas. När lastbilen är på plats är det dags att dra fram slangen till vinden och sedan blåses all lösull in i alla utrymmen som behövs.

Tilläggsisolering med lösull är ”Enkelt, Billigt & Snabbt!”