Dags att smörja dörren

Nu har dörren börjat gnissla. Det är dörren som sitter i vardagsrummet och vetter ut mot balkongen. Jag har varit o köpt syntetisk smörjolja. Varför glidmedel tänker kanske du, jo det är som så att det uppenbarligen uppstått någon form av friktion i gångjärnen som håller upp och vinklar dörren. Glidmedel minskar friktionen och gör att gångjärnens rörelse utförs med mindre friktion. Smörjoljan var jag och köpte på den lokala macken i förmiddags, passade även på att unna mig en Magnum glass. Magnum har de godaste glassarna, strax efter kommer Ben & Jerrys glassar.

Kommer att även smörja balkongdörren på andra våningen, även om den inte börjat gnissla ännu. Det finns fler områden där friktion behöver minskas och anledningar till varför glidmedel kan vara bra. Flera upplever att glidmedel underlättar kärlekslivet och skapar bättre samliv när man umgås intimt. Dock ska du inte använda syntetisk smörjolja vid dessa tillfällen, det finns specifika glidmedel att köpa på nätet som är anpassade för människors sex- och kärleksliv.

När jag ändå är och fixar balkongdörren blir det aktuellt att ta tag i fönstren och se över dem. Det finns lite rost på ovan- och undersidan. Ska först putsa dessa metallbitar/beslag, sen blir det att även där smörja delarna. Låsen i huset tänker jag olja med vanlig låsolja. Det är bra att se över fönster, dörrar och andra detaljer varje år. Du minimerar risken för att de rostar sönder och kan även i god tid se bitar som du kan behöva reparera eller byta ut.

Undra om jag ska ta o byta ut panelen på huset till sommaren. Det finns ett par ställen på fasaden där brädorna är lite trasiga. Jag ska gå ut o kolla detta, det är ju ganska enkelt att åtgärda om man bara gör det i god tid.

Kommentarer är stängda.