Vilken otur – vi har fått fukt i källaren

Jäklar, vi har fått fukt i källaren. Det luktar otrevligt och man ser fuktskadorna både på väggarna och på golvet. Jag vet inte riktigt hur man ska fixa allt det där, om det går att torka ut det och hoppas på det bästa eller om man måste fixa bättre dränering runt huset.

Vi får nog kontakta GE-AB för att få den hjälp vi behöver. De kan väl se om det är nåt speciellt som behöver göras eller om vi enbart kan använda de avfuktare vi har satt dit.
Jag verkligen avskyr när det händer oväntade saker med huset. Egentligen är jag en typisk lägenhetsmänniska som inte vill ha besvär med reparationer och inköp av tvättmaskin och sånt. Men nu har det ändå blivit så att vi är ägare av en äldre villa med källare. Så det är bara att gilla läget när såna här saker dyker upp. Men jag hoppas verkligen att vi slipper gräva upp en massa i trädgården nu när vi äntligen fått lite ordning på den. Jag är ju ingen trädgårdsmänniska heller, utan skulle helst vilja asfaltera hela skiten.

Och sen är det ju en massa annat som också behöver fixas, jag har inte tid med sån skit som fukt och mögel. Jag såg fram emot att fixa till övervåningen och vårt sovrum. Där är det fortfarande inte gjort någonting och jag har bestämt tapeter och färger och även sett ut en ny sovrumsmöbel. Tyvärr får nog detta dröja lite eftersom vår budget inte rymmer både sovrumsrenovering och dränering. Man kan lacka ur för mindre!!!

Och om vi ska gräva runt huset, hur går det då med vår nästan nybyggda altan. Ska vi behöva ta bort den och bygga upp den igen. Vi som slet halva förra semestern med att få upp den. Nu tror jag snart att jag lägger mig ner och bölar, att det aldrig kan bli som man tänkt sig
Bye bye, vi hörs en annan dag när jag mår lite bättre.