Taklampa

Ny lägenhet, nytt kapitel, nytt liv. När vi skaffar nytt boende tittar vi på vårt gamla bohag och funderar på vad vi kan och vill behålla. Kanske flyttar vi till ett större ställe och behöver mer grejer, eller så flyttar vi till något mindre och behöver göra oss av med grejer. Så där kan man stå som en åsna mellan två hötappar och inte veta vad man ska ta sig till.

Nu är fallet att vi går från något mindre till något större och vi behöver fler grejer för att fylla ut våra nya och större ytor. Det jag har snöat in på just nu när jag sitter framför datorn är att det behövs en taklampa och en ny vägglampa. Ska jag vara helt ärlig så behöver jag fler än en av varje. Det här kommer att kosta en slant. Och det är så jobbigt just nu.

När jag tittar på grejer oavsett om det är på nätet eller i en butik så faller jag alltid för det som är dyrast. Det är inte rättvist. Varför ska det vara så? Och det är inte så att jag har så gott om pengar att jag kan lägga dem på dessa dyra saker. Ödets ironi, min smak är betydligt dyrare än vad jag har råd med. Det stör mig mer än något annat.

Så jag kan inte köpa alla de dyra grejer och dyra heminredningsprylar som jag hade velat men jag har råd med en och annan grej i alla fall. Något ska man väl få kunna unna sig för sina surt förvärvade slantar, eller vad du tycker du? En sak kan jag garantera, frugan kommer inte bli glad när hon får se kontoutdragen. Det är nog bäst att jag köper något som hon tycker om också.

Kommentarer är stängda.