Varför skaffa larm?

Varför ska vi skaffa ett larm till vårt hus? Vi har ju aldrig haft något inbrott och då känns det onödigt. Men kanske just därför vi behöver ett larm. Inbrott i villor är väldigt vanligt och med ett larm kan man faktiskt förhindra inbrottet genom den märkning man kan sätta upp på huset. Ser tjuvarna att det är ett larm installerat kanske de hejdar sig innan de bryter sig in. Och om du har otur och tjuvarna struntar i larmet så kan det ändå leda till att de försvinner snabbare än annars och inte hinner ta så mycket och ställa till så mycket oreda. Är larmet kopplat till en väktarfunktion så kommer någon och kontrollerar din bostad och kan då skrämma bort ev. tjuvar. Om du har kopplat larmet till din mobiltelefon kan du be någon granne att kolla om allt står rätt till.

För att hitta en larminstallatör i Borås, där vi bor, så Googlade vi bara ”larminstallatör Borås” och fick upp massor av företag som vi kunde gå igenom.

Mer om larm

Många larm är kopplade till en rökdetektor och larmar automatiskt när det uppstår brand. Detta ser jag som ännu viktigare än ett inbrottslarm. Om brandkåren får larmet snabbt kan kanske huset och inventarier räddas.

När du ska installera larm är det viktigt att du tar hjälp av något företag som verkligen kan det här med larm. Välj en kunnig och erfaren larminstallatör för att få allt rätt och riktigt. Ett välrenommerat företag kan också hjälpa dig så du får det larm och den omfattning av funktioner och tjänster som just du behöver.

Förutom inbrottslarm är det viktigt att tänka på några andra saker i och omkring din villa för att göra det svårare för tjuven. Se till att fönster och dörrar är inbrottssäkrade och att det inte finns nycklar till ditt hus på vift. Lämna inte post i brevlådan när du reser bort, det är ett säkert tecken för tjuvar. Be någon granne ta in post och hålla koll på huset.

Om du har öppna profiler på sociala medier är det viktigt att inte lägga ut där att du är på semester. Ha timers som är ställbara för mer än en tid på fönsterlampor och annan belysning. Om det tänds och släcks oregelbundet hemma hos dig så indikerar det på att någon faktiskt är hemma.